keskiviikko 10. lokakuuta 2018

Kauden viimeinen rutistusHiljaiseloa ollaan taas elelty ja siihen on ihan syykin. Olemme nyt käyneet kahdessa kokeessa tänä syksynä, Sastamalassa syyskuussa ja nyt lokakuussa Kuortaneella. Tavoitteena oli saada IP2 tulos Sastamalasta holskujen rotumestiksistä (A80 B93 C-.) mutta tuli epäonnistuminen ja tulos jäi saamatta. Siitä alkoikin taas uusi yrittäminen, uusi treenijakso kokeita ajatellen ja viimeisienkin mehujen rutistaminen. Aloin olla jo aika poikki mutta kovalla tahdonvoimalla sai itsensä kammettua pellolle ja kentälle. Olin asettanut tätä koetta varten yhden tavoitteen ja se oli että koira ilmaisisi ensimmäisen esineen jäljellä.


Pellolla koira suoritti tasaisen tappavasti ensimmäisen suoran ja ilmaisi siellä olleen ekan esineen!! Jatkoi matkaansa, vähän haki kulmissa mutta suoritti jäljen mallikkaasti loppuun ilmaisten viimeisen esineen. Päivän  tavoite saavutettu. Tuomari antoi arvostelunsa siinä pellon reunalla, 97pistettä. Jouduin kysymään tuomarilta uudestaan kun olin varma että kuulin pistemäärän väärin.

@Paula Niinistö

Tottelevaisuus jännitti taas ihan sikana, koira kuitenkin pysyi hyvin vietissään, oli ensimmäisellä suoralla ylivireinen ja hiukan äänteli mutta onneksi tasoittui. Teki kaikki jäävät suht ok, noudot muuten hyvät paitsi a-esteen kiersi takaisin tullessa. Eteenmenossa irtosi mutta olisi saanut olla huomattavasti suorempi. Oli kokonaisuudessaan hyvin ohjattavissa. 92pistettä

@Meeri Koski
C-osassa koira suoritti hyvin omaan tyyliinsä, se olisi voinut olla paremmassa hallinnassa kentälle tullessa mutta kiersi piilot kuuliaisesti ja taipui hyvin hallintaan. Vähän meinasi ennakoida piilolta kutsua. Kokonaisuudessa puruosuus vilahti niin nopeasti etten sitä sen enempää kykene spekuloimaan. Jännityksellä odotimme tuomarin arvostelua ja koitin pyöritellä numeroita päässäni. Yllätyin positiivisesti kun tuomari kertoi pistemääräksi 95p VIK E

@Meeri Koski

                                                                                      IP2 A97 B92 C95 VIK E

Ykköstulos ja ysikympin rivi! Ei ole kauaa kun sanoin ääneen etten usko että Louhi tulisi koskaan tekemään yksikympin puruja, mutta sain syödä sanani. Nuo jäljenkin pisteet tulivat myös ihan puun takaa, vielä keväällä meillä oli suuria ongelmia niin kulmissa kuin yleisestikin siinä ettei ongelmatilanteissa koira mene hektiseksi.  Olen niin kiitollinen meidän maalimiehelle hyvästä työstä ja treeniryhmälle apparoinneista, jälkiseurasta jne.♥  Kokeesta tuli myös paljon tuli informaatiota mitä pitää talven aikana treenata ja mihin asioihin kiinnittää huomiota. Jääviin nopeutta, eteenmeno kuntoon, Seuraamisen paikkaa hioa ja opetella lukemaan koiraa ja sen viretilaa, ettei turhaan nostata jo korkeassa vireessä olevaa koiraa.

Meidän pk-kausi päättyy kokeiden osalta tähän. Nyt otetaan löysin rantein ja loppukuusta mennään muutamalle suojeluleirille ja sitten saakin toko enemmän huomiota.

2 kommenttia: