keskiviikko 10. tammikuuta 2018

2018!Joulu meni taas vauhdilla ohitse ja vuosikin vaihtui. Meillä oli todella rento joulunaika, pari päivää ennen aattoa käytiin treenamassa evl-liikkeitä mutta sen jälkeen oltiin totaalisella joululomalla vuoden vaihteeseen saakka. Tokokokeen jälkeen oli taas takki tyhjä kuten tuntuu aina kokeiden jälkeen olevan joten teki molemmille hyvää irtautua treeneistä ja nauttia vaan olemisesta sekä lenkkeilystä. Käytiin koirahierojallakin.
Alkuvuodelle on suunnitelmissa treenata puruja ja tottista, käydä Kantoluodon seminaarissa kuuntelijana, kokoontua Pohjanmaan holskujen kanssa treenipäivään sekä syntymäpäivälahjaksi minulle maksettiin kaksipäiväinen koirakkopaikka Vehviläisen tottisseminaarista.

Joulukuu keskityttiin lähinnä tokoon ja nyt pitäisi alkaa kallistua taas tuonne tottiksen puolelle. Viikonloppuna oli peräti kahdet tottistreenit. Lenkkien yhteydessä olen myös kikkaillut jotain pientä. Kaikken eniten pitää keskittyä vireeseen sekä mielentilaan, teknisiä juttuja siinä sivussa koska koira osaa kohtuullisesti jäävät, noudon, eteenlähetyksen, ei häiriinny henkilöryhmässä ja pysyy paikkiksessa. Näitä pitää vain vielä hioa, jääviin nopeutta, maahanmenon tekniikka pitäisi muuttaa, eteenlähetykseen nopeutta ja noutoon malttia. Sekä treenata paikkista häiriössä, tokosta on ollut kyllä apua tuon paikallamakuun kanssa.
Pitäisi nyt löytää itsestäni sellainen tekemisen meininki että saisin määrätietoisesti vietyä koiraa eteenpäin. Tuntuu että kaikkein parhaiten löytyy motivaatio treenata kun on joku (koe)päivämäärä mitä silmällä pitäen joutuu tekemään töitä, pakko on hyvä motivaattori :D Talvi, kylmyys, liukkaus ja pimeys ovat kaikki lannistavia tekijöitä kun miettii että pitäisi lähteä hallille treenaamaan mutta yleensä kun saa koslan liikkeelle niin sitä kiittää itseään että lähti.


Hiljaista on ollut blogin puolella, en ole tyytyväinen omiin luonnosteksteihini joten moni jää julkaisematta. Tämä on treenipainotteinen blogi mutten halua kirjoittaa treeneistä pilkuntarkasti koska niitä ei jaksa lukea ja  mitä pidemmälle etenemme koiraharrastuksessa niin sitä vähemmän on motivaatiota kirjoittaa treeneistä blogiin. Treenejä itsessään on jo useita viikossa ja niiden kaikkien kirjoittaminen yksityiskohtaisesti veisi aikaa enkä ole valmis "tuhlaamaan" kaikkea vapaa-aikaani kirjoittamiseenkaan.  Ehkä tälläiset yhteenvedot silloin tällöin ovat blogin hengissä pitävä voima. Lupaan että yritän aktivoitua blogin suhteen. Toki saa myös ehdottaa, mistä te haluaisitte lukea?


Lobon lopetuksesta tuli eilen kolme vuotta. Kyllä tämä aika vaan lentää siivillä, jotenkin hauskaa muistella millainen koiranohjaaja oli silloin verrattuna siihen millainen olen nyt. Jonkin verran on tapahtunut muutosta, parempaan.
Lobo oli hölmö hullu saksalainen jonka kanssa ongelmia oli roppakaupalla mutta myös niitä hyviä ja kivojakin hetkiä.  Terveisiä sinne taivaaseen

4 kommenttia:

 1. Kyllä musta on kivaa lukea nimenomaan yksityiskohtaisia treenijuttuja vaikka lajit ja koulutusmenetelmät olisi täysin erit :) Mitä tehtiin ja ennen kaikkea miksi tehtiin niin ja toimiko se, antaa aina itsellekin ajatuksia omiin juttuihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin tykkään lukea tälläisiä postauksia, ehkä pitäisi alkaa itsekin niitä kirjoittamaan :)

   Poista
 2. Mäkin tykkään lukea yksityiskohtaisesti varsinkin koulutuksista tai jos tuli joitain oivalluksia. Mulla blogi on treenien puimiseen, välillä tulee muita varten tehtyä yhteenvetoja tai mielenkiintoisempia juttuja. Kiinnostaa kuulla myös tosta seminaarista, jos tulee jotain vinkkejä.

  Ihana toi ylin kuva! Olispa meilläkin noin lunta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Varmasti kirjoittelen jotain yhteenvetoa tottissemmasta. Juu meillä on lunta kunnolla, pitkästä aikaa moneen vuoteen! :D

   Poista