maanantai 31. heinäkuuta 2017

MetsäjälkeäElokuu lähestyy vääjäämättä tuoden syksyn tuntua ilmaan. Illat alkavat pimentyä ja aina sataa.. Toisaalta on kyllä melkein koko kesän vain satanut. Tokon suhteen oli tavoitteena elokuun lopulla käydä voittajaluokkaa kokeilemassa mutta saattaa olla että jätän menemättä, tunnaria ja kaukoja pitää vielä vahvistella ja nyt on kuumin sesonkin maastolajeihin niin ei millään piisaa paukkuja vielä tokoonkin. Turha viedä kokeeseen koiraa joka ei ole valmis. 
Vapaan lauantain kunniaksi tuli piipahdettua myös kansallisten lajien puolella kun kävimme pitkästä aikaa metsäjäljellä sekä tekemässä esineruudun. Perjantaina kävin heittämässä metsään superhelpon keppijäljen muistuttelun vuoksi ennen tottiksia. Lauantain  jälki helpohkossa kangasmetsässä oli janoineen varmaan jotain 100m metriä pitkä ja siellä oli neljä keppiä. Ohjaajan mielenrauhan takia aloitetaan helpolla :D  Olin "krepeillä" merkannut keppipaikat. Huomaa miten peltojälki on tuonut koiraan tarkuutta, sillä on toki vähän erilainen mentaliteetti metsässä jäljestämiseen mutta pysyi hyvin jäljellä ja ilmaisi kaikki kepit. Ei ryntäillyt samalla tavalla kuin nuorempana.

Sunnuntain jälki oli n. 200m 6keppiä ja yksi kunnon kulma ja muutamia kaarroksia. Se oli jo hieman hankalemmassa maastossa, metsässä oli tehty risusavottaa ja osittain metsä oli heinittynyt. Laitoin paikkapaikoin muutamiin kohtiin jäljelle nameja, ihan vain vähän jarruttelemaan koiraa. Ensimmäisen namin jälkeen meininki muuttua selkeästi tarkemmaksi ja koira jäljesti syvemmällä nenällä. 5 keppiä ilmaisi heittämällä mutta kuudennen meinasi ohittaa, ilmeisesti paluujälki haisi takaviistossa. Muistuttamalla ilmaisi kyllä sen viimeisenkin. Vaikka kutosella oli sekaannusta niin olen tyytyväinen koiran suoritustasoon kun siitä on melkein vuosi aikaa kun viimeksi käytiin metsässä jäljellä. Erikseen pitää tehdä janatreeniä, matkaa sekä keppimotivaatiota. Peltojäljen esineilmaisu ovat vahvistaneet huomattavasti myös keppien ilmaisua ja kyllä nuo kaksi nenänkäyttölajia vahvistavat toisiaan.Esineruudussa lauantaina toi ensimmäisen esineen todella innokkaasti noin 20x30m alueelta, toinen oli jo vähän tahmeampi ja kolmannessa meni taas enemmän aikaa. tuntui ettei koiralla ollut "nenä auki" johon voi vaikuttaa myös lämpenevä ilma, mutta uskon että enemmänkin treenin puutetta. Sunnuntaina jätettiin välistä lämpimän ilman takia ja käytiin vain mustikassa. Tuo on kyllä mitä parhain marjastuskaveri, ainut huono puoli siinä on että pyörii jaloissa ja syö parhaimmista mättäistä marjat..
Ollaan viime viikolla käyty kolme kertaa tottistelemassa ja ensimmäistä kertaa koskaan otettiin täyskorkea A-este josta Louhi meni yli kuin vettä vaan ja tulipa vielä takaisinkin! Noudoissa meillä on enemmän tekniikkaongelmaa hypyissä ja eteenmeno on vielä aika palasina mutta nyt ahkeran työn alla. Kokonaisuuteen olen tyytyväinen. Olen saanut jopa maahanmenoon nopeutta! Se on ollut meillä ihan kuolettavan hidas mutta soveltamalla on sekin lähtenyt rullaamaan. Tiistaina meillä onkin yksityistunti treenikaverin kanssa Canis ja Catuksen Tiinan kanssa, käydään hakemassa vinkkejä peltojälkeen ja tottikseen sekä kahden viikon päästä leirille samojen lajien parissa. Siinä välissä koitetaan käydä myös vähän metsässä jäljestämässä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti