sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Tottista ja aussieitaHektisen treeni- ja työviikon päälle lähdin siskon kanssa ajelemaan eilen Tamperetta kohti ja siellä tavattiin Jenny sekä tämän australianpaimenkoirat Ilo ja Hupi. Matkan tarkoituksena oli että sisko pääsee tutustumaan tähän rotuun ja näihin yksilöihin sekä minä pääsen siinä siivellä treenaamaan vieraaseen paikkaan ja tapaamaan jo kauan somessa seuraamani ihmisen ja tämän koirat. Käytiin ensin porukalla lenkillä, aluksi vanhemmat koirat vähän pärräsivät toisilleen mutta kun tehtiin selväksi ettei tuo käy niin lenkki itsessään sujui oikein mallikkaasti eikä koirat olleet enää kovin kiinnostuneita toisistaan. Olin tyytyväinen siihen että vaikka aussiet leikkivät aika äänekkäästi keskenään niin Louhi ei mennyt käskyn saatuaan sekaamaan mukaan vaan tuli aina luokseni. Louhi on aika omanarvontunteva narttu joka on kyllä sosiaalinen, mutta varmaan alkaa olla sellaisessa iässä että ei kestä jäykistelyjä toiselta nartulta kun on itse jäykistelijä :D Oli miten oli, me toimimme Jennyn kanssa tilanteessa oikein ja kun asiasta ei tehty numeroa niin koirat kulkivat lenkillä keskenään ilman mitään ongelmaa.

© Jenny Söderlund
© Jenny Söderlund


Oli mahtavaa päästä vieraalle kentälle tekemään hommia ja huomata ettei tuo raidallinen ole moksiskaan, työmotivaatio on aina kohdillaan oli paikka mikä tahansa! Tehtiin yhdessä tokopaikkikset ja molemmat koirat pysyivät kauniisti paikoillaan. Tottiksessa otettiin seuruuta pätkittäin, raippa on meillä merkkaamassa koiralle oikeaa paikkaa ja sitä palkkaillaan paljon kun se ei osu raippaan jota pidän oikeassa kädessä, omaa reittä vasten kohti koiran rintaa. Takapäätreeniä tehtiin peruuttamalla ja koira suorittikin tosi hyvin. Back to basics - meillä maahanmeno on auttamattoman hidas ja vahvistelen namipalkalla tuota tipahtamista etujalat edellä. Vauhti- ja iskunoutoja tehtiin myös sekä muutama läpijuoksu eteenlähetyksessä. On niin kiva treenata tuota koiraa ja treeneistä jäi positiivinen mieli. Yritin muistella mitä torstaina tottiksissa puhutiin maalimiehen ja treeniporukan kesken ja toteuttaa niitä ohjeita. Kaikki pitäisi aina kirjoittaa ylös ja suunnitella treenit todella tarkkaan mutta monesti sitä menee vain suorittamaan, onneksi eilen oli vähän ajatusta siitä mitä aion tehdä ja olen tyytyväinen suoritukseemme. On myös huvittavaa  miten ohikulkijat ovat pällistelleet taustalla olevalla lenkkipolulla, mitä lie ajatelleet.
© Jenny Söderlund
Oli hieno sää kikkailla pihalla muttei ollut onneksi liian kuuma, läheinen järvi varmasti oli omiaan tuomaan tuulta pikkukentälle. Muutama tunti tuolla vierahtikin ja kovasti oli juteltavaa sekä oli mielenkiintoista kuunnella Jennyn kokemuksia ja ajatuksia rodusta. Ilo ja Hupi yllättivät positiivisesti, olivat oikein mukavia ja avoimia koiria joilta löytyy draivia. Ilo rauhoittui hienosti makoilemaan silloin kun me naiset jutteltiin mutta aktivoitui kun he lähtivät tekemään töitä. Hupi taas oli nimensä mukainen ilopilleri jonka mielestä kaikki oli kivaa. Kiitos Jenny kun päästiin tutustumaan teihin! Pitää ottaa uusiksi :) 

© Elli-Noora Kivelä
Kuten aina pitemmillä matkoilla, pitää pysähtyä syömään jotain roskaruokaa ja se on minulle aina kesäisin henkinen koitos koska pelkään kuollakseni että koira saa autossa lämpöhalvauksen.Ideaalein tilanne olisi joko syödä autossa tai pihalla niin että koirakin voi olla mukana mutta aina se ei ole mahdollista. Toki esimerkiksi eilen tuuli reippaasti ja autossa oli oikeastaan kylmä kun tulimme syömästä, mutta silti aina saa murehtia. Onneksi on tuo autohäkki tuolla takana jonka voi treeneissä jättää takaluukun auki mutta jossain kaupan/ruokapaikalla en kyllä apposen auki uskaltaisi jättää..Pitää kaivaa viilennysalusta jostain kaapinpohjalta.

Lähes koko eilisen reissun ajan tuli myös kännykkää vilkuiltua kun meneillään on holskujen MM-kisat ja Kare-Saran koiria mm. Louhen isä♥ sekä suomalaisia koiria ylipäätään on useampi kisaamassa IPOssa, tokossa ja agilityssä. Jännää! Peukut on pystyssä täällä kotikatsomossa!

8 kommenttia:

 1. Oli kyllä huippua nähdä teitä! :-) Louhi on aivan hiton magee ja katselin teidän menoa sydämet silmissä. <3 Olet tehnyt sen kanssa hienoa työtä ja kyllä tekin vielä joku päivä edustatte tuolla holskujen ämmämmeissä.

  Kivasti kirjoitit punaisista, lämmin kiitos. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos!♥ Oli huippua nähdä ja pitää tavata uudelleen! :)

   Poista
 2. En olekaan hetkeen vieraillut, huikea ulkoasu, tosi persoonallinen ja hieno :) On kyllä kiva nähdä, että toiset lähtevät ihan oikeasti tutustumaan kiinnostaviin rotuihin. Ilon olen minäkin nähnyt, tosin vain kerran ja pikaisesti mutta tykkäsin kyllä ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ulkoasu on samaisen siskoni käsialaa jonka kanssa tehtiin roadtrip Tampereelle :) Minunkin mielestä on hyvä tehdä pohjatyötä ja rantautua rodun pariin tutustuen eri yksilöihin. On suurempi todennäköisyys saada sellainen koira mistä pitää :) Ilo ja Hupi olivat kyllä kivoja persoonia!

   Poista
 3. Ihania kuvia! aussieissa on niin hirveästi eri tyylisiä koiria, että tosi hyvä jos etukäteen tapaa paljon koiria. Saa vähän käsitystä siitä, että millainen aussie kiinnostaisi ja itselle sopisi :) sitten on helpompi lähteä sitä omaakin pentua etsimään kun tietää mitä hakee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Juu tuo on varmasti totta!

   Poista
 4. I feel you, tuo lämpöhalvauspelko ihan kamala! Joskus meinaa ukon kanssa mennä kapuloita rattaisiin kun se ei taas älyä ollenkaan että ne lämmöt nousee autoissa niin pirun joutuin!! Näiden karva-apinoiden kanssa saa olla erityisen varovaisia kun muutenki on lämmin vaikkei oiskaan lämmin :D Meidän onni että kevääntulo on pitkittynyt!

  Komee ulkoasu ja tuo yläkuva :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Juu tuo on kyllä ihan aiheellinen pelko, melko iisitkin lämpötilat ulkona ovat liikaa autossa istuessa, saati jos miettii koiraa ja sen turkkia. Pelkkä ikkunoiden jättäminen auki ei kesäkuumalla riitä. Teillä on vielä noita hiukan karvallisempia otuksia niin varmasti niidenkin kanssa saa ihan aiheesta pelätä tuota lämpöhalvausta :/
   Silti toivon kesäksi edes pientä hellejaksoa itseni takia mutta koiraa ajatellen ei tarvitsisi olla mitään 2kk kestävää intiaanikesää.. :)

   Poista